AqLab nitriet test
AqLab nitriet test
AqLab nitriet test

AqLab nitriet test

Artikelnummer :  N00154
Om prijs informatie te zien en te bestellen dient u ingelogd te zijn.
Productbeschrijving 
AQLabs Nitriet test

Wat is nitriet?

Nitriet wordt geproduceerd door de heilzame bacteriën in het aquarium en filtert als ze de schadelijke ammoniakafval afgescheiden door de vis afbreken. Hoewel het niet zo giftig is als ammoniak, is nitriet nog steeds zeer schadelijk voor de gezondheid van de vissen. Nitriet zelf wordt afgebroken tot nitraat dat vrijwel onschadelijk is voor vissen.

Waarom testen op nitriet?

Elk nitriet dat in het aquarium aanwezig is, zal zeer schadelijk zijn voor de gezondheid van de vissen. Toxisch nitriet kan zich ophopen in aquaria waar er niet voldoende gunstige filterbacteriën zijn om het totale afval van alle vissen in het aquarium op te vangen. Deze situatie kan vaak voorkomen in nieuwe aquariums, wanneer nieuwe vissen worden toegevoegd, wanneer de filterbacteriën zijn verstoord (bijvoorbeeld tijdens het reinigen) of tijdens het per ongeluk verkeerd doseren van aquariummedicijnen.

Wat moet ik doen als het nitrietniveau niet klopt?

Als een niveau van 0,25 - 0,5 mg / l (ppm) wordt gemeten, voeg dan NT Labs Aquarium Filter Starter toe. Als een niveau erboven wordt geregistreerd, is een substantiële waterverversing essentieel. Verander 25% van het aquariumvolume voor 1 mg / L (ppm) nitriet en 50% voor nitrietniveaus boven deze. Als er een nitrietniveau wordt gedetecteerd, verwijdert de Aquarium Ammonia Remover ammoniak (en dus nitriet) uit het aquariumwater en kan het opnieuw worden opgeladen. Als u een nitrietniveau in uw aquarium registreert, is het belangrijk om andere vitale waterkwaliteitsparameters te controleren, vooral pH en ammoniak.

Inhoud 80 tests